Regionale Schoolzwemkampioenschappen: Feestje

    

In januari organiseerde zwem- en polovereniging Hieronymus uit Roosendaal al de Roosendaalse schoolzwemkampioenschappen. De teams van de Lavoor, Blokwei en de Klinkert (Oudenbosch ) kwamen hier als winnaars naar voren. Een schoolteam bestaat uit minimaal 2 onderbouw, 2 middenbouw en 2 bovenbouwzwemmers. Om het allemaal eerlijk te houden mag niet meer dan de helft van de deelnemers mag lid zijn van een zwemvereniging. 

De Roosendaalse winnaars mochten deelnemen aan de Regionale Kampioenschappen van de KNZB Regio Zuid ( Brabant, Limburg en Zeeland). De zwembond had Hieronymus gevraagd om dit keer het kampioenschap te organiseren.

Afgelopen zondag liep zo tegen 1 uur het voorplein van de Stok vol met de deelnemers allemaal gekleed in hun kleurige schoolshirts en voorzien van vlaggen en mascottes. De kinderen kwamen uit de hele regio en ze werden begeleid door hun leerkrachten maar ook ouders en in sommige gevallen ook de verengingscoaches van de wedstrijdploegen die de zwemmertjes “leverde”. De KNZB had ook zijn mascotte “splashie” meegenomen die “levensgroot” aanwezig was en met de zwemmers op de foto ging.

Om 13.15 mochten de kids zenuwachtig naar binnen en de ouders en andere fans mochten de tribune op. Na het inzwemmen zette de speaker zijn muziek wat harder om de ploegen in een officiële opkomst welkom te heten. Na de ploegen kwam de scheidsrechter met alle tijdwaarnemers het bad binnen en na een welkomswoord legde de voorzitter van Hieronymus, Kees Verhulst,  samen met enkele ervaren zwemmers uit hoe alles loopt in een zwemwedstrijd.

Daarna startte de wedstrijd. Op het digitale scorebord in zwembad kwamen, net als bij elke andere officiele wedstrijd de namen van de zwemmers en de naam van hun school. Na het aantikken van de gele plaat in het bad kwam ook automatisch de gezwommen tijd op het scherm.

Alle kinderen zwommen vrije slag en rugslag. Net voor de pauze ( waarin iedereen een ijsje kreeg) was er een estafette voor het hele team en aan het einde was er een funestafette.

Na de funestafette was er een bijzondere demonstratie. Het Synchroonzwem wedstrijdteam van Hieronymus was met een gemixt team aanwezig waarin oudere maar ook jonge sychroonzwemster zaten. Ze voerde samen op moderne muziek een spectaculaire zwemshow op. Speciaal voor hen was er een onderwaterspeaker in het bad gehangen.

Aan het eind van de middag was de eer aan wethouder T. Theunis, de Roosendaalse wethouder van Sport, om de bekers voor de snelste Brabantse en Limburgse teams uit te reiken. De Brabantse winnaar en nummer 3 ( De Piramide en de lichtstraat) kwamen uit Vught. De nr 2 was de Toermalein uit Bergen op Zoom met een Hieronymustintje. Eén van hun zwemmers is nl lid van de Roosendaalse vereniging.

En de Roosendaalse scholen:

De Bokwei bestaande uit Fiene Bakker, Guus van Dort, Isa Bakker, Jessie Vercauteren, Julia van Loon, Kim Becx, Tesse Kerkhof en Wouter Kerkhof zwom uitstekend. Jessie werd bij de bovenbouwzwemmers 2de op de rugslag en 3de op de vrije slag. De andere zwemmers die een startvergunning hadden zwommen allemaal 2 nieuwe persoonlijke records

De Lavoor kwam aan de start met Eefje Kouters, Floor Maas, Lieve Kouters, Lotte van Ineveld en max en Zara van Zeijl.

Ook zij zwommen allemaal nieuwe persoonlijke records. Ze haalden de 8ste plaats in het klassement

En de Halderbergse Klinkert uit Oudenbosch.

Deze school stond voor het tweede achtereenvolgende jaar in de finale. De zwemmers waren de Hieronymus waterpolo-ers Damian en Dylan van Zwieten en Tijn Antens, Ian Meesters, Daniek van den Bosch en  Luuk Rennings. Ze deden het 3 plekken beter dan afgelopen jaar.

 

Meer foto's zie: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.701158803328453.1073741887.320641344713536&type=1