(vernieuwd) Werkzaamheden topsportupdate de Stok gestart

Nadat de gemeente Roosendaal enkele weken geleden haar akkoord heeft gegeven voor de Topsportupdate van zwembad de Stok zijn, mede dankzij onze grondige voorbereidingen de opdrachten door de directie van de Stok Exploitatie bv en de Stok Eigendom BV snel verstrekt aan de leveranciers  VDH (inrichting zwembadaccomodaties en leverancier van Omega), Bouwbedrijf Beck (beton en tegelwerk) en Cegelec (bekabeling). Deze zijn ook voortvarend aan de slag gegaan. 

Afgelopen weekenden hebben Kees van Akkeren, Frie Verstraten, Serge van der Wegen, Paul Koster, Kees Verhulst en Tom Suijkerbuijk daarom al onder het zwembad kunnen doorbrengen en hebben ze in de hitte de   bekabeling aangebracht die nodig is om de electronische tijdwaarneming te laten werken, en om geluid en beeld in het zwembad te krijgen. Tot nu toe zijn er al meer dan 25 zgn mandagen door de vrijwilligers in de aanleg gaan zitten. Ze zullen ook de komende periode nog veel uren in de kruipruimte onder het zwembad liggen om daar de nodige kabels ( bijna 4 km!!! aan krachtstroom, gewone stroom, computerkabel, signaalkabel) aan te sluiten. Namens het bestuur nu al onze waardering voor de wijze waarop deze mannen in de hitte in krappe kruipruimten (zie ook de fotomap) hun (vrijwillige!) bijdrage geleverd hebben. 

Bouwbedrijf Beck heeft  de oude startblokken en tegels verwijderd en de betonrand uitgebreid zodat de nieuwe startblokken een stevige basis krijgen. Er is direct een kabeldoorvoer naar de kelder gemaakt. De beton is uitgehard en vrijdag zijn de tegels geplaatst.

Zoals op de foto's  te zien is vordert ook het werk om de beweegbare bodem te vervangen, met een grote kraan zijn delen in het bad gehesen en bevestigd aan de bodem. Door een goede samenwerking van zwembad de Stok, Hieronymus en de verschillende bedrijven hebben deze de "vuile"werkzaamheden kunnen combineren met deze werkzaamheden zodat de Stok niet nogmaals zijn bad hoeft te sluiten. De werkzaamheden in de zwemzaal die niet samengaan met zwemmen zullen op zondag 11 augustus worden afgerond. De afdelingen Tri-atleten en de afdeling Wedstrijdzwemmen zullen daarom hun trainingen in het buitenbad doen. Vanaf maandag 12 augustus zullen het wedstrijdbad en het doelgroepenbad weer gebruikt kunnen worden voor zwemactiviteiten. Er zullen dan nog wel montagewerkzaamheden zijn maar het "groffe" werk is dan afgelopen. 

Alles voor de zwembadupdate is besteld. Startblokken en electronische tijdwaarneming zijn naar verwachting vóór het wedstrijdseizoen aanwezig en kunnen we dan gebruiken. Het ledscherm is ook besteld maar heeft een fors langere levertijd. Tegelijkertijd met de levering van het scherm zal een nieuwe waterpoloinstallatie ( wedstrijdunit, schotklokken en de display) in gebruik genomen worden.  Dit zal naar verwachting in oktober, november worden geleverd. 

Zie voor andere foto's ook de fotomap  en  de website van zwembad de Stok