Zwembad De Stok

Voor al onze trainingen, wedstrijden en activiteiten maken wij al jaren gebruik van het zwembad de Stok in Roosendaal.


Zwembad de Stok

Zwembad De Stok De Stok 1 4703 SZ Roosendaal T: 0165-585959 F: 0165-585958 E: info@destok.nl W: www.destok.nl

Zwembaden

Wedstrijdbad

Het wedstrijdbad wordt gebruikt om de wedstrijden van de verschillende zwemsportonderdelen te houden. De verschillende afdelingen van Hieronymus trainen ook in dit bad.

Synchroonzwemmen kan over het hele bad beschikken. Er is een vaste opstelling met onderwaterspeaker aanwezig.

Voor waterpolo is een opstelling over het hele bad 15x25 meter beschikbaar met aan de kant gemonteerde goals en beschermingsnetten. Er is een elektronische wedstrijd scorebord beschikbaar. In het wedstrijdbad kunnen voor minipupillen 2 kleinere speelvelden gecreëerd worden. Zonodig kan voor de mini-pupillen ook de bodem van het zwembad hoger worden ingesteld.

Voor wedstrijdzwemmen zijn er 6 banen “25 m banen” beschikbaar. Er is een mogelijkheid tot het installeren van een elektronische tijdswaarneming.

Korte feiten

  • Lengte: 25 meter
  • Breedte: 15 meter
  • Aantal banen: 6
  • Temperatuur: 27,5 graden Celsius

Ga naar de trainingstijden van de afdeling synchroonzwemmen.
Ga naar de trainingstijden van de afdeling waterpolo.
Ga naar de trainingstijden van de afdeling wedstrijdzwemmen.

Publiek

Op de tribunes zijn op eerste verdiepingshoogte aangelegd en bieden plaats aan200 toeschouwers. Vanaf de tribune is een goed en onbelemmerd zicht op het hele wedstrijdbad.

Indien er een groot toernooi is zijn dit natuurlijk veel te weinig plekken, daarom is er besloten dat in het zwembad zelf aan de randen rondom het zwembad ook nog tribunes geplaatst zullen worden. Hiervoor moet de duikplank verwijderd worden uit het zwembad. Op deze geplaatste tribunes is dan nog plek voor 380 toeschouwers, waardoor het aantal toeschouwers dat kan kijken naar de wedstrijd op 580 komt.

Doelgroepenbad

Het doelgroepenbad is over het algemeen niet beschikbaar tijdens de wedstrijddagen en zal gewoon zijn geopend. Hieronymus gebruikt dit bad als trainingsbad voor de jongste zwemmertjes. Het is mogelijk dat in dit bad een veld voor mini waterpolo gecreëerd wordt.

Bij grote toernooien wordt dit bad wordt helemaal omhoog gezet, dit doen we om plaats te maken voor de zwemmers en hun begeleiders. Er komt banken en stoelen te staan zodat de zwemmers daar kunnen zitten en uit kunnen rusten. In dit zwembad wordt dan dus niet gezwommen.

Korte feiten

  • Aantal banen: Ca. 3 van 15 meter
  • Temperatuur: 32 graden Celsius

Publiek

Op de tribune is op eerste verdiepingshoogte aangelegd en biedt plaats aan ca 50 toeschouwers. Vanaf de tribune is een goed zicht op het hele bad. Zowel publiek als zwemmers/ gebruikers moeten wel rekening houden met de (bij een doelgroepenbad horende) hoge water en omgevingstemperatuur.

Recreatiebad

Het recreatiebad is over het algemeen niet beschikbaar tijdens de trainings en wedstrijddagen en zal vaak gewoon zijn geopend. zie voor de openingstijden zwembad de site van zwembad de Stok)

Korte feiten

  • Aantal banen: 3
  • Temperatuur: 30 graden Celsius

Kleedruimtes

De kleedruimtes kunnen uitsluitend gebruikt worden om om te kleden. Er zijn losse hokjes, maar er zijn ook grotere ruimtes waar je met hele groepen kan omkleden. Er zijn (een beperkt aantal) kledingkastjes beschikbaar (€ 0,50 stuk om kastje te sluiten, na gebruik krijgt u €0,50 retour). In het zwembad zijn brede perrons waar voldoende ruimte is om (zwem) spullen weg te zetten.

Multifunctionele ruimte

Op wedstrijddagen is de multifunctionele ruimte beschikbaar voor de deelnemers, officials en zwemmers. Afhankelijk van de tak van sport kan de ruimte kortere tijd worden afgesloten voor juryoverleg.

Aan de bar zijn warme- en koude dranken te verkrijgen. Daarnaast is een beperkt assortiment koude (en soms warme) snacks te verkrijgen.

Op de openingstijden van zwembad de Stok kan ook gebruik gemaakt worden van de cateringfaciliteiten van het zwembad. Hier is een breder assortiment snacks, ijs en snoep te verkrijgen. (zie voor de openingstijden horeca de site van zwembad de Stok)

Roken

Roken en (top) sport gaan niet samen. Daarnaast is in zwembad de Stok de wetgeving mbt tot roken van toepassing. Dat betekent dat nergens in het gebouw gerookt mag worden.

Hieronymus wil de zwemmers naast een rookvrij bad ook een rookvrije entreemogelijkheid bieden. Wij doen een ernstig beroep op eenieder om niet te roken in de nabijheid van de toegangsdeuren cq aan de gebouwzijde van het bestrate voorplein. Steekt u aub uit respect voor de niet rokers voor een tussentijdse rookpauze even het plein over. Daar staan banken en afvalbakken. Bij het vertrek vragen wij u te wachten met het opsteken van de sigaret tot u het voorplein heeft verlaten.

Routebeschrijving en parkeren

klik hier voor de routebeschrijving naar zwembad de Stok

klik hier voor parkeermogelijkheden bij zwembad de Stok

Gevonden voorwerpen

Na trainingen en wedstrijden blijft er wel eens wat achter in het bad en/of de kleedkamers. De gevonden items worden bij de receptie van de Stok weggelegd. Voor info kunt u via bovenstaande email of telefoon tijdens de openingtijden bij de receptie terecht.