Diploma’s gehaald bij synchroonzwemmen

Zaterdag 26 oktober 2013 was een spannende dag voor de aanloopmeisjes. Zij mochten weer diplomazwemmen, wederom samen met meisjes van Synchro Breda. En deze keer werd er gezwommen in zwembad de Stok in Roosendaal.
 
Als beginnend synchroonzwemster moet je eerst 5 diploma’s behalen voor je naar de wedstrijdgroep gaat. Men begint met Basishouding, gevolgd door Zeilboot, Balletbeen, Spagaat en Barracuda. In deze diplomaserie wordt de techniek steeds verder uitgebouwd en dit blijft ook op alle wedstrijdniveaus terugkomen en is daarom ook zo belangrijk voor hun verdere ontwikkeling op wedstrijdniveau. Voor elk diploma moeten ze minimaal 34 punten halen en kunnen ze maximaal  51 punten halen.
 
Vanuit ZPV-Hieronymus mochten Anica de Rijke en Nienke van den Hout op voor hun diploma. Anica zwom af voor haar Spagaatdiploma en is met 43 punten geslaagd. Zij gaat nu hard trainen voor haar laatste diploma in de aanloop, het Baaracudadiploma. Nienke van den Hout zwom af voor haar Barracudadiploma en is hiervoor met 41punten geslaagd en heeft nu al haar diploma’s van de aanloop gehaald. Zij zal nu verder gaan naar de wedstrijdgroep Age1 (leeftijdscategorie tot 12 jaar).
 
Synchroonzwemmen, een sport waar muziek in zit!