Kerstshow synchroonzwemmen trekt veel publiek

Zaterdag 19 december 2015 heeft de afdeling synchroonzwemmen van ZPV-Hieronymus de jaarlijkse kerstshow gezwommen. Dit jaar is er ook weer heel veel belangstelling voor geweest.
De kerstshow is voor alle meisjes altijd een hele mooie show om aan mee te werken en naar uit te kijken. Ze hebben dit jaar, net als andere jaren, weer erg hun best gedaan en veel getraind van te voren. De afdeling synchroonzwemmen bestaat momenteel voornamelijk uit jonge beginnende synchroonzwemsters. Voor deze meisjes is dit een hele mooie gelegenheid om aan iedereen te kunnen laten zien wat ze in korte tijd allemaal al hebben geleerd. En het zwemmen op muziek is natuurlijk het leukste wat er is. Ze hebben er dan ook heel veel plezier in en dat was goed te merken op de kerstshow. De sfeer was opperbest.
Het begon allemaal al om 13:00 uur. De meisjes verzamelden zich allemaal op het zwembad waar hun haren voor de verandering nu eens heel mooi gevlochten werden door een paar moeders van de meisjes. Daarna ging er nog de nodige gelatine in het haar zodat ook in het water alles goed bleef zitten. Vervolgens werden ze allemaal heel mooi opgemaakt met veel glitters. Ook hadden de meeste meisjes speciaal voor de gelegenheid allemaal heel mooi hetzelfde glimmende en glanzende badpak aan. Dit allemaal met dank aan een aantal ouders.
Vanaf 15:00 uur stroomde het publiek langzaam binnen en kwamen voor een aantal meisjes de zenuwen om de hoek kijken. Alle papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, vrienden en bekenden zaten en stonden boven. En toen begon eindelijk de show. De jonge beginnende synchroonzwemsters hadden allemaal een dansje ingestudeerd op kerstmuziek. Dit mochten ze zelf tijdens de trainingen verzinnen. De wedstrijdmeisjes hebben hun solo en duet laten zien en eveneens een klein dansje op kerstmuziek gezwommen. Aan het begin van de show en als laatste nummer hebben alle meisjes samen op kerstmuziek gezwommen. Enkele ouders hebben zelfs een traantje weggepinkt.
Het was een mooie kans om eens te kijken wat synchroonzwemmen nu eigenlijk inhoudt. Het is een erg mooie sport die met veel plezier beoefent wordt door de dames van Hieronymus.