Mooie 3e competitiewedstrijd synchroonzwemmen

Zondag 14 december is de 3e en alweer laatste competitiewedstrijd van het synchroonzwemseizoen gehouden. Dit keer een thuiswedstrijd voor de meisjes van ZPV-Hieronymus in zwembad de Stok te Roosendaal. 

Voor veel van de aanloopmeisjes, die net begonnen zijn met het synchroonzwemmen was dit dan ook hun eerste wedstrijdervaring en dus heel spannend. Maar in hun eigen zwembad weten ze de weg en voelt het wel een beetje veilig.

De meisjes moeten bij een techniekwedstrijd  4 figuren zwemmen behorend bij hun diploma waar ze voor aan het trainen zijn. Deze figuren zwemmen ze alleen en voor een jury van 5 personen, dus best wel eng in het begin. Iedereen kijkt toch naar je of het wel goed doet. En dit allemaal verplicht in zwart badpak en met een witte badmuts. Ondanks alle spanningen en zenuwen hebben ze het heel goed gedaan.

Voor het eerste diploma van de 5 diploma’s in de aanloop, de basishouding, heeft  Elise Brand 24 punten gehaald van de 36 die men maximaal kan halen. Elise zwemt pas een paar weken bij Hieronymus synchroonzwemmen dus dit is een erg goede prestatie. Ook Kiki Snijders zwemt bij basishouding, net iets langer als Elise en heeft het met 22 punten ook erg goed gedaan.

Linsey van Berkum is bezig met het 2e diploma, namelijk Zeilboot. Zij heeft met 27 punten een hele mooie wedstrijd gezwommen evenals Irene van Oostrom die ook 27 punten haalde op dit niveau. Juana Jansen heeft met 25 punten ook erg goed gezwommen op het Zeilbootniveau.

Dieuwke vd Berg zwemt samen met Quincy van Berkum bij Balletbeen, het 3e diploma in de aanloop. Quincy was met 31 punten de beste van alle meisjes die van de verschillende Brabantse verenigingen op dit niveau zwommen en Dieuwke was met 30 punten heel mooi 2e. Beide dames hebben hier heel goed gepresteerd.

De meisjes die al deze diploma’s al hebben en dus in de wedstrijdgroep naar leeftijd zitten deden natuurlijk ook mee. Alleen dit keer heeft Sofie Franken van Hieronymus als enige van de wedstrijdmeisjes meegedaan, omdat de rest heeft moeten afmelden vanwege blessures. Sofie heeft ook een goede wedstrijd gezwommen en met 44,800 punten zelfs een PR gezwommen.

Al met al was het een mooie wedstrijd en een hele leuke ervaring voor de beginnende synchroonzwemsters. Ze hebben het allemaal erg leuk gevonden om mee te doen.