Synchroonzwemster Ceylan Dursun wint 3 medailles op NK

Afgelopen weekend was synchroonzwemvereniging Hieronymus in het zwembad “de Tijenraan”in Raalte. Met maar liefst 17 zwemsters werd deelgenomen aan de Synchro Beat, de Nederlandse Kampioenschappen voor meisjes in de categorie AGE I (meisjes van 9 tot 11 jaar) en AGE II (meisjes van 12 tot 14 jaar). Op de eerste dag moesten alle meisjes 4 techniek figuren laten zien voor een vijftal-jurypanel. Als eerste waren de 140 deelneemsters van de AGE II aan de beurt.

Toptalent Shirley van Putten zwom een mooie reeks figuren en wist beslag te leggen op de 5e plaats waardoor zij later die dag mocht startten in de finale op het onderdeel Solo. Door een goede uitvoering van haar Solo wist Shirley in de eindklassering haar 5e plaats te behouden.

Verder behaalde Imke van Wezel de 41e plaats bij de techniek, Froukje van Zinne werd 46e, Laura van Mechelen 55e, Megan de Jong 95e, Jamie Smit 100e, Tessa van Rijsbergen 120e en Daisy Versluis 131e. Door deze goede resultaten mochten al deze meisjes de volgende dag starten als Ploeg in de finale, hier behaalde zij de 11e plaats. ‘s Middags waren de 90 meisjes van de AGE I categorie aan de beurt. Ook zij moesten eerst 4 figuren zwemmen. Talent Ceylan Dursun opende deze kampioenschappen heel erg sterk zij legde op een overtuigende wijze beslag op de 2e plaats. Ook de andere 2 talenten lieten hoge punten noteren. Manon Brand behaalde de 4e plaats en Britt van Putten de 9e plaats. Hun teamgenootjes in de AGE I behaalde de volgende uitslagen Rachel Goorden 24e, Demi Bogert 29e, Lonneke van de Merbel 60e, Nadja Buurmans 61e, Feline Traets 66e en Lilianne Sweere 85e . Dit betekende dat Ceylan en Britt zich hadden geplaatst voor de finale van de Duetten en de ploeg van Hieronymus nog diezelfde dag in de finale mocht starten. Er werd gezwommen op de muziek van Cathy Ritme uit Disney land Parijs. Trainersteam Debby Crusio en Herman in ’t Veen zagen Ceylan, Manon, Britt, Rachel, Demi, Lonneke, Nadja en Feline een perfecte uitvoering zwemmen. Toen uiteindelijke bleek dat zij een 3e plaats hadden behaald was de ontlading dan ook zeer groot. Bij de huldiging werd er dan ook flink gejuicht en na het Wilhelmus, waarbij menige ouder een traantje moest wegpinken, barstte het feest los. Er werd nog lang door gefeest in het hotel alleen Ceylan, Manon en Britt moesten op tijd naar bed want hun finales stond de volgende dag op het programma. Als eerste kwam Britt van Putten in actie, en werd hiermee 8e van Nederland. Manon Brand behaalde na haar solo de 6e plaats.

Ceylan Dursun wist haar zenuwen goed onder controle te houden en de jury wederom te overtuigen. Voor de 3e keer beklom zij het erepodium voor een medaille. Met recht mag zij zich de synchroonkoningin van Hieronymus 2008 noemen. Helaas viel Ceylan samen met haar partner Britt met een 4e plaats net buiten de prijzen bij de finale van de duetten. Hoofdtrainster Addy van Mechelen kan terugkijken op een wel zeer geslaagd weekend.