Wat is een zwemloop?

BEKA

Een zwemloop is een duursport die mooi als voorbereiding op het wedstrijdseizoen kan dienen, of voor beginnende multi sporters een mooie opstap is. Door de laagdrempeligheid van een zwemloop is dit ook heel geschikt voor jongere deelnemertjes welke natuurlijk ook aangepaste afstanden afleggen

De organisatie van de BEKA Zwemloop te Roosendaal is in handen van Zwem- en Waterpolo Vereniging Hieronymus uit Roosendaal. Het zwemmen vindt plaats in het wedstrijdbad van Zwembad de Stok tevens in Roosendaal. Het betreft een 6 baans 25 meterbad met een diepte tussen de 1.60 - 3.30meter. Naast het bad is ruimte om kleren voor de wissel naar het lopen gereed te leggen. Het lopen vindt plaats bij het zwembad en is daardoor voor het publiek zeer goed te volgen.

Er zijn verschillende afstanden mogelijk, van lang naar kort: 1000meter zwemmen en 10KM lopen, 500zwemmen/5KM lopen, 250zwemmen/2,5KM lopen en voor de kleinste deelnemers 125zwemmen/1,25KM lopen.
  Deelnemers onder de 14 jaar kunnen door onze sponsoren gratis meedoen.  

Startschema
  Het startschema voor 3 april ziet er als volgt uit:

14.00 eerste start, afstand: 1000/10
14.30 tweede start , afstand 1000/10 en 500/5
15.00 derde start, afstand 500/5
15.20 vierde start afstand 250/2,5 en 125/1,25 

Nadat alle afstanden zijn gefinished is er nog een prijsuitreiking en verloting van vele prijzen.

Om mee te doen is een licentie handig maar niet verplicht. Iedereen kan meedoen! Jong en oud, recreant en wedstrijdatleet.  Gaat zwemmen je niet goed af, en wil je alleen maar lopen, of andersom, zoek dan in je vriendengroep naar een zwemmer of loper. Dan kun je deelnemen als koppel. 
 De uitslagen staat 1 dag na de wedstrijd op website. Zijn er nog vragen op de wedstrijddag, dan kun je terecht bij de inschrijftafel. 

  Noteer 3 april alvast in de agenda. Mobiliseer familie en vrienden. En schrijf u nu vast in voor deelname. 
Dat kan via het inschrijfformulier op de volgende website: www.zwemloopcircuit.nl

Duo Zwem-Loop
Een Duo Zwem-Loop is een Zwem-Loop waarbij twee deelnemers een team vormen, waarvan de ene het zwemgedeelte voor zijn/haar rekening neemt en de ander het loopgedeelte. Deelnemers aan de Duo Zwem-loop starten gelijktijdig met de individuele deelnemers. En het parcours is hetzelfde als voor de individuele zwemlopers. Voordeel van een Duo Zwem-Loop is natuurlijk dat je gebruik kan maken van een sterke zwemmer en een sterke loper ten opzichte van andere deelnemers die de Zwem-Loop alleen doen. Duo’s hebben daarom in hun startserie een eigen klassement. Natuurlijk hoef je geen specialist te zijn. Je kan ook gewoon meedoen voor de uitdaging. Op deze manier kun je op een leuke wijze in een teamvorm kennis maken met deze duursport.