Algemeen

Zwem- en polovereniging Hieronymus heeft een trimafdeling. Het motto is zwemmen is gezond nuttig en aangenaam. Voor de één is dat baantjes zwemmen, voor de ander gewoon om te relaxen. Er wordt gezwommen op woensdagavond van 19.30 tot 20.30 en van 20:30 tot 21:30 in zwembad de Stok te Roosendaal. Er zijn 2 groepen.

Dit zwemaanbod is speciaal bedoeld voor volwassen zwemmers ( 25+) die bewegen belangrijk vinden hun conditie willen verbeteren en/of het aanleren of verbeteren van zwemslagen. Ook als je op doktersadvies zou moeten gaan zwemmen ben je hier aan het goede adres.

Zwemmen in verenigingsverband heeft enkele voordelen:

  • Het brengt regelmaat in de gang naar het zwembad.
  • Onder deskundige begeleiding wordt de zwemtechniek en de conditie verbeterd.
  • En zwemmen met anderen is een stuk gezelliger.
  • Trimzwemmen betekent op een gezonde, afwisselende manier bezig zijn met de zwemsport.

Het doel van trimzwemmen is om in een gezellige ontspannen sfeer aan lichaamsbeweging te doen en aan verbetering van de conditie te werken. Deelnemers moeten de zwemkunst wel machtig zijn. Het accent ligt minder op het aanleren van de zwemslagen, maar meer op het verbeteren van de zwemslagen.

Meestal houden we het bij schoolslag, rug- en borstcrawl, maar de andere zwemslagen worden niet zonder pardon overgeslagen hoor. Het niveau varieert van een aardig tempo tot wedstrijdsnelheid. De sfeer is ontspannen; het effect op je lichaam is beslist merkbaar.

Trimzwemmen vindt plaats in het doelgroepenbad van De Stok. Het is een voordeel dat dit bad enkele graden warmer is dan het wedstrijdbad. Vooral de trimzwemmers die wat ouder zijn en de zwemmers met reumatische klachten ervaren dat als heel prettig.
Het bad wordt voor deze gelegenheid in 3 banen verdeeld, waarbij rekening gehouden wordt met de wensen van de deelnemers. Zo is er altijd een baan waarin baantjes gezwommen wordt, waarbij zwemslagen steeds wisselen. De overige twee banen kunnen naar wens gebruikt worden.

Van een goede trimtraining houd je geen spierpijn over.

Als je als volwassen zwemmer prestatiegericht wil zwemmen (in het 25m bad) dan is een keuze voor de triatleten meer passend.

Indien je interesse hebt kun je via deze pagina opgeven om kennis te komen maken. Je kunt dan 3 keer gratis mee zwemmen en daarna besluiten of je lid van onze afdeling wordt.