Waterpolo algemeen

Waterpolo ontstond in Engeland als een mengeling van handbal en korfbal, maar dan uiteraard in het water. Samen met zes andere spelers wil je zoveel mogelijk scoren. Om het spel zo eerlijk mogelijk te laten verlopen zijn er nogal wat regeltjes. Sommigen daarvan lijken heel raar. Je mag bijvoorbeeld een speler de bal uit zijn handen slaan als hij de bal heeft. Zo zijn er nog wat meer, maar die leer je vanzelf als je komt trainen. Waterpolo is een sport voor alle leeftijden. Van beginnende pupillen tot seniorenteams die allen tegen leeftijdgenoten spelen. Het spel speelt zich steeds in het water af en is daarom bij uitstek geschikt voor mensen die niet zulke sterke lopers zijn.

Uiteraard heb je een behoorlijke conditie nodig om te kunnen waterpoloën. Ook al duren de wedstrijden niet zo lang, beginnend van 4 x 3 minuten tot 4 x 7 minuten op het hoogste niveau. Spelregels leer je bij de trainingen. Ook je conditie wordt aangepakt op de trainingen. Wil je meer weten over waterpolo, kom dan eens kijken. Kijken is meedoen, dus breng wel je zwemkleding en een handdoek mee.

Trainingstijden vind je onder het kopje trainingen bij waterpolo. Je mag 3 keer gratis meedoen. Besluit je na die periode lid te worden, dan kun je op de site onder contributie een inschrijfformulier downloaden en ingevuld bij de trainer inleveren.