Brabantse winterkampioenschappen korte baan in Roosendaal

Op 10 en 11 januari 2009 zal het Brabants Kampioenschap korte baan worden gezwommen in zwembad de Stok. Zwem- en polovereniging Hieronymus wil graag na de succesvolle NK’s van 2005 en 2006 wederom een groot toernooi organiseren. Vandaag 9 september is het verlossende telefoontje gekomen. Na een intensief onderhandelingsproces met zwembad de Stok, de gemeente Roosendaal en de KNZB kring Brabant waarbij de verschillende belangen goed moesten worden gewogen staan nu alle seinen op groen!

Naar schatting zullen zo’n 1000 zwemmers  uit heel Brabant dan voldoen aan de door de KNZB Kring Brabant gestelde limieten. Op de wedstrijden zullen zij strijden om kampioenstitel voor hun leeftijdscategorie. De deelnemers kunnen starten op de 100 meter schoolslag, vrije slag, rugslag en vlinderslag de 200 meter wisselslag en de 4x 100 vrije slag- en 4 x 100 m wisselslagestafettes. Al met al een vol wedstrijdweekend.

De eigen zwemmers van Hieronymus die zich zullen kwalificeren maar ook de zwemmers van de andere Brabantse verenigingen worden hopelijk op dit kampioenschap gestimuleerd tot leveren van topprestaties. Wat zwem- en polovereniging Hieronymus betreft wordt het dus een knallende start van 2009, met een mooi maar vooral sportief kampioenschap.

Meer informatie over het Brabants Winter Kampioenschap korte baan vindt u hier.