Hieronymus 1 zwemteam ook in seizoen 2017-2018 in Landelijke Hoofdklassecompetitie

De Hieronymus 1 zwemploeg is zaterdag afgereisd naar Amsterdam om daar deel te nemen aan de promotie/degradatiewedstrijd van de hoofdklasse van de landelijke zwemcompetitie.  In Amsterdam moesten zij het opnemen tegen de teams van De Zeeuwse Kust (Vlissingen), MNC (Dordrecht) , Dedemsvaart AC (Dedemsvaart), Hellas Glana uit Heerlen en DZ&PC uit Drachten. 

Hieronymus pakt direct na de eerste race de tweede plek en weet deze de hele wedstrijd vast te houden. Het was een spannende wedstrijd en de punten lagen dicht bij elkaar maar Hieronymus wordt 2de! De laatste estafette 10 keer 50m sloot het team na een erg spannende race met winst af en dat bevestigde de uitslag!  Naast een enorm mooie teamprestatie waren ook de individuele zwemmers succesvol. Van de 117 start eindigde er 34 met een nieuw persoonlijk record, iets wat bijzonder is zo aan het eind van een lang seizoen.

Dit na winnaar Dedemsvaart AC en voor het andere team uit regio Zuid Hellas Glana.

Hieronymus start komend jaar weer in de hoogste competitieklasse zwemmen de HOOFDKLASSE! zwemmers proficiat! DZK (Vlissingen) , MNC (Dordrecht)  en DZ&PC (Drachten) degraderen naar de landelijke A klasse.

Voor Hieronymus was dit dubbelop. Dik 1,5 maand geleden promoveerde het tweede wedstrijdteam zwemmen namelijk al naar de hoogste regioklasse: regio klasse 1. Met 2 teams hoog in de competitie blijft Hieronymus aan de weg timmeren.