Hieronymus start goed op Brabantse Kampioenschappen wedstrijdzwemmen

Afgelopen weekend en dit weekend staan de Brabantse Kampioenschappen zwemmen Lange baan op het programma. De kampioenschappen worden gehouden in Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep in Eindhoven. Dit is het bad waar enkele weken gelden de Europese en wereldrecords werden gezwommen door de nationale topzwemmers. Er hebben zich 266 heren en 304 dames ingeschreven. Zij zijn goed voor resp. 1277 en 1373 persoonlijke starts. Zwemvereniging Hieronymus heeft 11 zwemmers die de limieten behaald hebben om te mogen deelnemen. Op 17 mei jl meldden de zwemmers zich in Eindhoven in het mooie zwemstadion. Elektronische tijdwaarneming een groot scorebord en een tribune vol publiek en een sportieve sfeer beloven dit een mooi toernooi te maken.

Wesley Beck uit Klundert heeft in het eerste weekend aan de 200 meter rugslag deelgenomen.

Bas de Bruijn uit Oud Gastel had dit weekend een flitsende start. Het startte met een zilveren medaille op de 200 meter schoolslag. Hij verbeterde zijn pr met ruim 2 seconden. Bas nam afgelopen zaterdag ook deel aan de 100 meter rugslag en de 200 meter wisselslag. Op zondag ging hij van start op de 100 meter vrije slag.

Coen de Bruijn werd op de 50 meter vrije slag 5de met een verbetering van zijn pr.

Op de 200 meter schoolslag werd hij 4de. Ook op de 100 meter rugslag ging hij van start. Op zondag heeft Coen deelgenomen aan de 50 meter rugslag en zwom daar een pr Ook startte hij op 100 meter vrije slag. De jongste deelnemer uit Roosendaal was Nikki Burcksen. Dit weekend zwom de alleen de 50 meter vlinderslag. Zij behaalde een 5de plaats en een pr net.

Cora van Dorst uit Zevenbergen had een goed weekend. Ze behaalde 3 medailles. Op zaterdag ging ze op 1 afstand van start: 50 m vlinderslag. Ze werd 2de met een nieuw persoonlijk record. Zondag startte ze op de 100 meter vlinderslag Ze behaalde hier een gouden medaille. Op de laatste afstand van de dag, de 200 meter vrije slag haalde Cora een bronzen medaille. 

Wouter de Mol uit Wouw heeft zijn NK tickets al op zak maar wilde in Eindhoven laten zien dat hij deze verdiend. Hij won overtuigend goud op de 200 meter schoolslag en op de 200 meter wisselslag. Hij is op zaterdag tevens gestart op de 50 meter vrije slag. Op zondag nam hij deel aan de 100 meter vrije slag.

Fabian Sebregts nam op zaterdag deel aan 2 afstanden. Hij kwam aan de start op de 100 meter rugslag, de 200 meter wisselslag. Hij wist zijn startpositie op deze afstanden te behouden. Op zondag begon zijn dag met 50 meter rugslag. Een nieuwe badmuts moest geluk brengen. Op de 100 meter vrije slag zwom Fabian een nieuw pr. De badmuts hielp dus. 

Jules van Zundert uit Oud Gastel kwam dit weekend 1 keer in actie. Hij kwam van start op de 200 meter schoolslag.  

Sander van Bentum uit Oudenbosch had een limiet om te mogen starten op de 100 meter vrije slag. Hij zette een tijd van 1:20,12 op het scorebord. Een goede tijd voor een 50 meter bad. Helaas speelde de onwennigheid met de elektronische start hem parten en kreeg hij geen klassering.  

Ramon Verhulst uit Roosendaal deed voor de eerste keer mee aan deze kampioenschappen. Hij startte dit weekend op 5 afstanden. Op zaterdag werd hij 4de op de 50 meter vrije slag. Op de 100 meter rugslag werd hij derde en won daarmee een bronzen medaille. Op de 200m rugslag zwom hij een pr van meer dan 8 seconden. Hij zou daarmee 6de zijn geworden. Een fout keerpunt belette dit echter. Op zondag herhaalde hij de prestaties van zaterdag. Op de 50 meter rugslag werd hij 3de en kreeg hij brons. Op de 100 meter vrije slag werd hij nipt 4de. Op alle 5 afstanden verbeterde Ramon zijn pr.

Dit weekend worden de laatste 2 dagen van de kampioenschappen gehouden, wederom in Eindhoven.