Kledingpakket

Moet ik zo'n duur zwempak aanschaffen?

NEE, nagenoeg alle badpakken en zwembroeken die te koop zijn bij warenhuizen en sportzaken die voldoen aan de eisen zoals hierboven beschreven ( boven knie, geen rits) en zijn toegestaan. Het is dus absuluut niet noodzakelijk om dure zwemkleding aan te schaffen. Mocht je twijfelen laat dat de zwemkleding (met labels er nog aan zodat je kunt ruilen) beoordelen door de coach.

Badmutsen en zwembrilletjes.

Zwembrilletjes

Er zijn geen regels gesteld aan zwembrilletjes anders dat dat deze niet vast aan zwemkleding of badmuts mogen zitten. Ook hiervoor geld weer dat ook de goedkopere zwembrilletjes gewoon gebruikt mogen worden. Kijk vooral goed naar de pasvorm en we adviseren brilletjes te kiezen met verstelbare bandjes (alle materialen rekken op den duur.).

Gooi oude zwembrilletjes niet weg (ook zal zijn ze minder goed) en gebruik deze als reserve. Het komt regelmatig voor dat een zwemmer al dan niet zenuwachtig zijn goede brilletje stuk maakt of net voor de race het bandje uit de bevestiging trekt.

Badmutsen

Een badmuts is niet verplicht! dus als je liever zonder zwemt mag dat wel. Nagenoeg alle badmutsen die in de handel zijn zijn toegestaan. Daarbij hoef je eigenlijk alleen erop te letten dat er geen "uitsteksels" op zitten.

De leuke badmutsen met haaievinnen en dolfijnenvin (worden onder meer tijdens de speedowedstrijden in Breda verkocht) zijn dus NIET reglementair en mogen tijdens de wedstrijden officieel niet gedragen worden. (Je kunt erdoor een diskwalificatie krijgen). Je mag deze wel dragen tijdens trainingen.

Deze badmusten zijn niet toegestaan tijdens wedstrijden.

 

Wanneer kleding dragen

De kleding is het visitekaartje van de vereniging. Jij vertegenwoordigt ZPV Hieronymus op de wedstrijden.

Je bent verplicht clubkleding te dragen tijdens:

  • Zwemwedstrijden.
  • Huldigingen en prijsuitreikingen.

 

Het is niet toegestaan om tijdens wedstrijden, huldigingen en prijsuitreikingen andere kleding of andere kleding over de clubkleding te dragen. Het is niet toegestaan logo’s of sponsoruitingen toe te voegen aan de clubkleding. Bij trainingen mag je de kleding niet dragen maar de tas wel gebruiken.

 

Wat moet ik nu zelf nog meenemen naar een wedstrijd?

Antwoord: Naast de spullen die je van Hieronymus hebt gehad moet je meenemen:

  • Handdoeken (2 á 3)
  • Zwembroek / zwempak / badpak
  • Badmuts
  • Zwembrilletje (het is ook handig een reserve van de zwemspullen bij je te hebben)
  • Eten (liefst gezond en geen snoep)
  • Drinken (in flesje of bidon)
  • Iets om de tijd door te komen. (school) boek, puzzelboekje. – kijk uit met dure spullen als game boy psp en walkman, liever niet maar als je dat toch wil neem je die mee op eigen risico!- Net genoeg geld om het wedstrijdgeld en eventuele versnapering te kunnen betalen.