Kosten/ Betalen van wedstrijden

Kosten wedstrijden

We willen wat betreft de betaling van de wedstrijden voor de meeste wedstrijden af van het contant betalen in het zwembad. De zwemcommissie heeft besloten de kosten voor de wedstrijden daarom in oktober ( en in sommige gevallen januari) te berekenen, en ook in de afschrijving mee te nemen.  

Er is voor alle zwemmers (muv van hen die net gestart zijn met wedstrijdzwemmen) verplicht om deel te nemen aan de competitie. Alle andere wedstrijden zijn afhankelijk van eigen keuze en van beoordeling trainer.

Als je de kosten van de wedstrijden optelt dat komen we op hetzelfde bedrag nl € 30 per categorie.  (prijspijl 2014)

De kosten zijn als volgt: - competitie *), speedo, swimkick, Lac  en owkw kosten dus ieder  € 30 per jaar. (prijspijl 2014)

*) verplicht

De kosten worden middels een automatische incasso geint.

Soms een losse wedstrijd

De speedo clubmeet en limietwedstrijden worden nog wel per start ingeschreven en dienen los per bank betaald te worden.

Reken in dat geval zelf je inschrijfgeld uit en maak dit vóór de in de mail genoemde datum  over op: op RABOrekening  NL42RABO0147827299 onder vermelding van “WEDSTRIJD < je naam> “ .

Vaker limietwedstrijden en kampioenschappen: een eigen depot

Sommige zwemmers zwemmen vaker (limiet)wedstrijden en kampioenschappen. Om te voorkomen dat er telkens kleine bedragen gestort moeten worden krijgen deze zwemmers een depot. De zwemmers stort € 50,- of € 100,- in. De wedstrijden worden steeds van dit depot afgeschreven. Op het moment dat het depot leeg is wordt gevraagd aan te vullen.

Ook voor deelname aan de individuele afstanden bij de kampioenschappen zal een eigen bijdrage gevraagd worden. 

Extra Trainingen

Naast de kosten voor de competitie kan een zwemmer ook worden uitgenodigd voor extra trainingen. Standaard zijn er binnen de contributie 3 trainingsmomenten van 45 min tot 1 uur. Voor de extra trainingen (zowel zwem als landtrainingen) dient wel een eigen bijdrage betaald te worden. De Kosten worden middels een automatische incasso geint.

Zwemkleding

De vereniging voorziet de wedstrijdzwemmers van een kledingpakket dat wordt geleend. Hiervoor is alleen een borg verschuldigd. De zwemmer dient zelf wedstrijdbadkleding aan te schaffen. We adviseren de jonge zwemmers om confectie zwemkleding aan te schaffen en zeker niet de heel dure kleding aan te schaffen. Op sommige wedstrijden is kleding te koop, en Hieronymus probeert jaarlijks een kledingverkoop te organiseren waarbij zowel budget als professionele wedstrijdkleding te krijgen is. 

Administratieve heffingen/ boetes

De KNZB kent een strikt regelement met betrekking tot boetes ivm met het afzeggen van een zwemwedstrijd. Deze Administratieve heffingen worden automatisch opgelegd aan de verenigingen. Deze zullen de persoonlijke boetes in rekening brengen bij de zwemmer.

samengevat gelden de volgende regels.

Tot de datum genoemd in de inschrijfmail ( meestal de dinsdag voor de wedstrijd) kan een inschrijving zonder kosten terug getrokken worden. Na die tijd is inschrijfgeld verschuldigd. Afmelding tot 24 uur voor de wedstrijd (zaterdag 12.00 uur) levert geen boete op. Op de uitslag staat dan de code AFGEM achter de zwemmer. Bij afmelding, ook in geval van ziekte, ná zaterdag 12.00 uur of op de dag van de wedstrijd tot 1 uur voor de wedstrijd moet er € 2,95 (2018) boete per start! betaald worden. Op de uitslag staat dan de code NG achter de zwemmer Bij het niet opkomen bij een wedstrijd zonder af- of ziek te melden of korter dan een half uur voor de wedstrijd afmelden bedraagt de boete € 9,65 (2018). per start!Op de uitslag wordt dan de code NGZA vermeld.  

Voor een volledig overzicht klik hier

De reden van afmelding is niet van belang. De boete wordt niet uitgereikt omdat de voortgang van de wedstrijd wordt verstoord. Alleen in geval van een KNMI weeralarm wordt de boete niet geint.