Minioren/ Junioren Circuit

 

Minioren junioren

Programma's en bepalingen 2016/2017

Folder

Bepalingen

Programma

Minioren

Miniorenwedstrijden kennen een hele lange traditie binnen de KNZB en vormen al decennialang de basis van het echte wedstrijdzwemmen. De wedstrijden zijn bedoeld voor jongens minioren 2 t/m 6 en meisjes minioren 2 t/m 5 in Nederland.

De Regio organiseert de wedstrijden in het Miniorencircuit in samenwerking met de verenigingen. Voor de minioren is er na afloop van de acht wedstrijden een finalewedstrijd in de vorm van de Regionale Minioren Finale. Ook is er een speciale teamwedstrijd, de Minioren Club Meet.

Het Miniorencircuit wordt overal in het land georganiseerd, door de Regio in samenwerking met een zwemvereniging. Een overzicht van de dichtstbijzijnde wedstrijden kunt u vinden in de Webkalender

Oorkondes
Bij deelname aan het miniorencircuit kunnen de deelnemers Minioren-oorkondes ontvangen. Deze oorkondes kunnen besteld worden in de KNZB Webshop. Onderstaand format kunt u gebruiken voor de opmaak van deze oorkondes.

Format en handleiding

Ranglijsten
De Miniorenranglijsten zijn terug te vinden op de Ranglijsten pagina:

http://www.knzb.nl/wedstrijdsport/zwemmen/ranglijsten/minioren_ranglijst/

Aan het eind van het seizoen worden de beste 30 zwemmers en zwemsters per leeftijdsgroep uitgenodigd voor deelname aan de Nationale Miniorendag.

Junioren

Juniorenwedstrijden zijn een nieuw onderdeel van de KNZB circuits. Via acht wedstrijden krijgen junioren zwemmers de kans om de favoriete afstanden te zwemmen maar ook worden ze uitgedaagd om de wat langere en wellicht zwaardere afstanden te zwemmen. Belangrijkste doel van dit circuit is het ontwikkelen van de complete zwemmer!

De wedstrijden zijn bedoeld voor jongens junioren 1 t/m 4 en meisjes junioren 1 t/m 3. Vier wedstrijden worden gecombineerd met de leeftijdsgroep minioren, en vier worden er samen met jeugdzwemmers gezwommen. Bij de combinatiewedstrijden met de jeugd leert de junior ook kennis te maken met het zwemmen van finales.

Ranglijsten
Voor de junioren zwemmers wordt een landelijke ranglijst bijgehouden, met de beste 10 prestaties (volgens FINA punten). De beste 3 zwemmers/zwemsters, per leeftijdsgroep ontvangen aan het eind van het seizoen een prijs van de KNZB.

Op de wedstrijdkalender staat wanneer de volgende wedstrijd in deze categorie gepland staat.